Vatandaş en çok üniversite hastanelerine güveniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de vatandaşların, sağlık alanında en çok üniversite hastanelerine güvendiği ortaya çıktı.

Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) 2006 yılının ikinci çeyreğine ait Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) sağlık sektörü sonuçları, Borsa Restaurant'ta düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Toplantıya KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, TMME Üst Kurulu Başkanı Ali Rıza Taylan ve KalDer Genel Sekreteri Hakan Kilitçioğlu katıldı.

Çetin Nuhoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de eğitim sektöründeki müşteri memnuniyetinin ardından, şimdi de sağlık sektöründe 2006 yılının ikinci çeyreğine ait müşteri memnuniyetini ölçtüklerini dile getirdi. Nuhoğlu, önümüzdeki dönemde başta yerel yönetimler ve emniyet teşkilatı olmak üzere farklı alanlardaki ölçümlerini de kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

?SAĞLIKTA KAMU-ÖZEL FARKI İYİCE BELİRGİNLEŞTİ"

Araştırmayla, sağlık sektöründe kamu-özel arasındaki farkın iyice belirginleştiğinin ortaya çıktığını ifade eden Nuhoğlu, buna karşın vatandaşın sağlık konusunda en çok üniversite hastanelerine güvendiğinin belirlendiğini söyledi. Endekste, üniversite hastanelerinin müşteri beklentisini en çok karşılayan sağlık kurumu olarak öne çıktığını dile getiren Nuhoğlu, üniversite hastanelerinin ardından özel hastanelerinin ve son olarak kamu hastanelerinin geldiğini vurguladı.

?HALK ÖZELE VERDİĞİ PARANIN KARŞILIĞINI ALAMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR"

Nuhoğlu, vatandaşın özel hastanelere verdikleri paraların karşılığını tam olarak alamadığını düşündüğüne işaret ederek, ?Özel sektör ve üniversite hastaneleri, kalite açısından birbirine çok yakın. Ancak halk, üniversite hastanelerine özel hastanelerden bile daha çok güveniyor ve bağlılık duyuyorö dedi. Endekse göre, en çok güvenilen üniversite hastanelerinin şikayet oranlarında da birinci geldiğine dikkat çeken Nuhoğlu, bunun sebebinin ise vatandaşların üniversite hastanelerini sahiplenmesi olabileceğini söyledi.

?ENDEKS, 81 İLDE YILDA 40 BİN GÖRÜŞME YAPILARAK HAZIRLANIYOR"

TMME'nin gerek özel sektör gerekse kamu açısından, müşteri memnuniyetinin ve zaman içindeki eğilimlerin izlenmesi, müşteri bağlılığı, buna bağlı olarak karlılık ve rekabet edebilirlik hakkında önemli bilgiler verdiğine dikkat çeken Nuhoğlu, Türkiye'de TMME'den başka kalite ve müşteri memnuniyeti alanında ulusal ve düzenli ölçüm bulunmadığını ifade etti. Nuhoğlu, TMME'nin 81 ilde yılda 40 bin civarında telefon görüşmesi sonucu elde edilen bilgilerle oluşturulduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber